ENTA DANIŞMA KURULU
DR. AYHAN ENŞİCİ
Kadir Has Üniversitesi Kullanıcı Deneyimi Tasarımı Yüksek Lisans Programı Koordinatörü
İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü’nden mezun olmuştur. Sektörel deneyiminin ardından, aynı bölümde akademik çalışmalarını sürdürmüş, yüksek lisans ve doktora derecelerini endüstriyel tasarım alanında almıştır. Doktora sonrası araştırma çalışmalarını ise Hollanda Delft Teknoloji Üniversitesi’nde yürütmüştür. Kadir Has Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü'nde öğretim üyesi ve Mix isimli Türkiye'nin ilk Kullanıcı Deneyimi yüksek lisans programı koordinatörü olarak görev yapmaktadır. Ayrıca “design thinking”, yaratıcılık ve inovasyon süreçleri konularında eğitimler vermektedir. TİM tarafından yürütülen INOSUİT Projesi kapsamında firmalara inovasyon odaklı danışmanlık hizmeti vermektedir.
DR. BARIŞ YAZICI
ODTÜ Tasarım Fabrikası Direktör Yardımcısı
Endüstriyel Tasarım lisans ve yüksek lisans derecelerini Pratt Institute’den (New York, ABD), doktora derecesini de, 2012 yılında, Endüstriyel Tasarım alanında, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden almıştır. Dr. Barış Yazıcı, 2009 yılında beri Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde öğretim elemanı olarak çalışmakta ve 2016 yılından beri ODTÜ Tasarım Fabrikası’nda yöneticilik yapmaktadır. Öncesinde, öğretim görevlisi olarak Başkent Üniversitesi’nde görev yapmış; Tasarım Stüdyosu, Temel Tasarım ve Mobilya Tasarımı üzerine dersler vermiştir. Üniversitedeki görevleri haricinde, çeşitli sanayi kuruluşlarına, tasarım ve ürün geliştirme üzerine, danışmanlık hizmetleri vermektedir.
BURAK EMRE ALTINORDU
Vestel Endüstriyel Tasarım Direktörü
1995 yılında ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü'nden mezun oldu. Mezun olduktan sonra farklı sektörlerde çalıştı. Dünyanın en büyük Televizyon üreticilerinden Vestel Elektronik'te çalışmaya başladı. 2004 yılı sonunda Vestel Endüstriyel Tasarım Ekibi'ni kurarak tasarım müdürü oldu. Bu tarihten beri kendisi ve arkadaşları, Vestel için televizyonun yanı sıra farklı alanlarda da tasarım çözümleri üretmeye devam ediyor. Vestel Elektronik, dünya çapındaki saygın tasarım yarışmalarından birçok tasarım ödülü ile onurlandırıldı. Ayrıca DME (Design Management Europe) 2011 ödülüyle büyük prestij kazandı. Kendisi ve ekibi halen televizyondan otomotive, set üstü kutulardan akıllı telefonlara kadar çeşitli ürünlerin tasarımına odaklanıyor.
DERİN SARIYER
Derin Design Sanat Direktörü
Saint Joseph Fransız Lisesi ve Bilkent Üniversitesi İç Mimari ve Çevre Tasarımı Bölümü mezunudur. 1 sene Milano’da Cappellini firmasının ürün araştırma ve geliştirme bölümünde çalıştıktan sonra, 2000 yılında İstanbul’a döndü. Aziz Sarıyer ile birlikte çağdaş mobilya koleksiyonu oluşturmaya başladı. Derin markası, Derin Sarıyer direktörlüğünde yurtiçi ve uluslararası birçok tasarım fuarında yer aldı. New york-ICFF, Milano-Salone del Mobile, Paris- Maison Object, Köln - Köln Messe, Londra -100% Design London, İstanbul – İstanbul Design Week fuarları bunlardan bazılarıdır.
ELA CİNDORUK
ECNP Galeri Kurucu Ortağı
1984’te Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nden mezun oldu. 1988’de New York Parsons School of Design’da metal biçimlendirme ve takı tasarımı eğitimini tamamladı. 1999-2005 arasında İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü'nde, 2000-2013 arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde tasarım kültürü ve yönetimi bölümünde öğretim üyesi olarak görev yaptı. Cindoruk 1988-1989 yıllarında İstanbul’da Urart için mücevher tasarımcısı olarak çalıştı. 1989’da kendi atölyesinde takı tasarlamaya ve üretmeye başladı. 1993’te Nazan Pak ile birlikte İstanbul’da ‘elacindoruknazanpak’ takı atölyesi ve galerisini kurdu. 1999’da Nazan Pak ve Yılmaz Aysan ile birlikte İstanbul Borusan Sanat Galerisi’nde ‘Ruh ve Beden İçin Çoğaltmalar’ başlıklı takı sergisinin küratörlüğünü üstlendi. 2012 yılında uluslararası Red Dot Tasarım Onur ödülünü ve aynı yıl Elle Stil Ödülleri mücevher tasarımcısı ödülünü kazandı.
MUHAMMET TAŞLI
Hamm Kurucu Ortağı
1987 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Muhammet Taşlı, bir zanaatkar olan babasının atölyesinde doğal malzeme ile birebir iletişim kurarak büyüdü. Haliç Üniversitesi'nde aldığı iç mimarlık eğitiminin de katkısıyla tasarım ve zanaati bir araya getiren bir yaklaşımla üretime başladı. 2010'da Hamm'ı kurdu. Günümüzde markanın kurucusu olarak CEO'luk görevini yürütürken bir yandan mathWorks markası ile iç mimari, ürün ve marka tasarımı işleri yürütmektedir.
NEPTÜN ÖZİŞ
Neptun Ozis Studio Direktörü
1994 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. Türkiye’nin önde gelen mimarlarının yanında özellikle iç mimarlık üzerine deneyim kazandıktan sonra, 1998 yılında tutkusu olan yat tasarımı ve dekorasyonu üzerine çalışmalar yapmaya başladı. 2005- 2009 yılları arasında uluslararası alanlarda ödüller kazanmış 91m NERO mega yat projesi için Çin’de, farklı yat projeleri için İtalya, Fransa ve İngiltere’de çalışmalarda bulundu. 2009 yılı sonlarında Türkiye’ye dönen Neptün Öziş, 2011’den itibaren yat projeleri dışında dünyaca ünlü mobilya firmaları ile tasarım çalışmalarına başladı. Neptün Öziş, 2014 yılından itibaren çalışmalarını ekolojik ve sürdürülebilir tasarım üzerine yoğunlaştırıp, bu konuda mimari, mobilya ve ürün tasarımı çalışmaları yapmaya başladı. 2012 yılından beri İstanbul ve İzmir’de yat tasarımı ve mobilya tasarımı üzerine üniversite lisans dersleri de veren Neptün Öziş, halen çalışmalarını İstanbul dışında, Londra’da da sürdürmeye devam etmektedir.
ORHAN REFİK GORBON
Gorbon Seramik Yönetim Ortağı
Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nden mezun oldu. Kısa bir süre aile firması olan GORBON Seramik’de çalıştıktan sonra yeniden okumak için New Jersey’e gitti. 4 sene New York'ta seramik sektöründeki en prestijli markalardan birisi olan Villeroy Boch'da çalıştı. Türkiye'ye döndükten sonra Bosphorus Cup isimli spor organizas- yonunu başlattı. 2021’de yirminci yılını kutlayacak olan bu organizasyon ile Futbol, atletizm, golf, bisiklet, yüzme gibi sporlarda oldukça önemli projelere imza attı. 2015 yılından beri aile şirketi olan GORBON Seramik’in yöneticisi olarak görevine devam etmektedir.
DR. ORHAN IRMAK
Orhan Irmak Tasarım Kurucu Ortağı
Orhan Irmak, 2000 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü'nden birincilikle mezun oldu. Lisans eğitimi sırasında Royal Melbourne Institute of Technology'de değişim öğrencisi olarak da okudu. 2003 yılında Bilkent Üniversitesi'nde "Tasarımda Değişiklikleri Anlamak ve Gelecek Yönelimleri" başlıklı teziyle yüksek lisans derecesi aldı. 2004 yılında kardeşi ve ortağı Gökhan Irmak ile Orhan Irmak Tasarım firmasını kurdu. Doktora derecesini İstanbul Teknik Üniversitesi Ambalaj Tasarımı alanında 2011 yılında aldı. Dr. Orhan Irmak çeşitli tasarım yarışmalarında jüri üyeliği yapmıştır.Panel ve konferanslarda konuşmacı olarak yer almaktadır.
DR. OYA AKMAN
Oya Design Kurucusu
1977 yılında Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Endüstri Ürünleri Tasarımı ve İç Mimarlık Bölümü’nden yüksek lisans derecesiyle mezun oldu. Doktorasını Mimar Sinan Üniversitesi'nde"Corporate Identity" üzerine yaptı. Mobilya, seramik, plastik, cam ve tekstil endüstrilerinde tasarımcı olarak çalıştı. Kanada’da tasarım ve ticaret firması Loya’yı kurdu. İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü'nde 1993-2005 yılları arasında öğretim görevlisi olarak görev yaptı. Firması Oya Design, halen pek çok ulusal ve uluslararası tasarım ve üretim projeleri gerçekleştirmektedir. Medipol Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Bölüm Başkanlığı görevini yürütmektedir.
ÖZLEM YALIM
Tepta Aydınlatma Stratejik Marka Direktörü
1995’te ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü'nden lisans derecesini alan Yalım, 1995-2000 yılları arasında kurucu ortağı olduğu Kilit Taşı tasarım ve mimarlık firmasında çok sayıda mobilya ve mekan tasarımı projelerine imza attı. İKSV tarafından 2012’de düzenlenen ilk İstanbul Tasarım Bienali’nin fikir ortaklarından olan tasarımcı bu projeyi gerçekleştirdi ve etkinliğin üç yıl boyunca direktörlüğünü yürüttü. 2015 yılından bu yana Tepta Aydınlatma firmasının stratejik marka direktörlüğü görevini yürütmektedir